Légyszi' ne dobáld
2021. augusztus 17. írta: ZolkoW

Légyszi' ne dobáld

Ma megérkezett.

A címzésből pont a nevem sikkadt el, de szokás szerint így is megtaláltak. Eredetileg arról volt szó, hogy egy gitárnyakat veszek, az építési folyamatot meggyorsítandó. Azonban arra többet kellett volna várni, így felmerült még egy-két lehetőség: vehetek máshonnan másmilyet drágán, használtat szintén drágán, "építsd magad!" kitet még mindig nem elég olcsón, és volt ez, egy viszonylag szimpatikus kész gitár kiszállítva 38 ezresért. A kitben tetszett volna, hogy lapátfejű, azaz részben én adhatom meg neki a végleges fejformát, viszont ellene szólt, hogy az soha nem látott még húrokat, míg egy kész hangszernél számíthatok arra, hogy úgy-ahogy játszhatóra van beállítva, vagyis túl nagy meglepetés talán nem ér. Az alkatrészek többségére úgyis szükségem lesz, szóval csomagban gazdaságos, még akkor is, ha ebből-abból jobbat is el tudtam volna képzelni, és az a minősége miatt is drágább lett volna, nem csak azért, mert külön veszem.

20210817_171456.jpg

 

Régen talán vettem volna fekete gitárt, most kizárólag azért esett erre a választás, mert a négy szín közül ennek volt egyedül fekete a koptatója.. komoly szempontok, kérem! A test úgysem marad végleges, bár élőben sokkal okésabb, mint vártam. A színre fújt fejtől sem voltam elalélva így, hogy épp fekete, de meglátjuk, lecsiszolom-e, vagy marad - a natúr kőris testhez annyira nem tűnik indokoltnak, de meg kell mondjam, kézben fogva optikailag is rendben van, egyelőre pozitív csalódás.

20210817_171821.jpg

 

Rögtönzött gyorsteszt hamarjában:

Elsőre az a mondás jutott eszembe, ami valahogy úgy szól, hogy akkor változik meg az életed, amikor felnőttként felismered, hogy minden különösebb indok nélkül vehetsz magadnak csokitortát.

Amúgy is két nagy csoportra oszthatjuk az olcsó gitárok tesztjeit: az egyik a lehúzós, a másik arról szól, hogy ennyiért milyen jó. Ez a második lesz.

1998-ban biztos örültem volna egy ilyennek, mint állat, még a hibáival együtt is. A nyak anyaga nem első osztály, a nút magas, mint a gitárok 95%-ánál -még sokkal magasabb árszinten is-, a control plate egyik csavarját meg kell húzni hogy ne lötyögjön, és az e1 húr el volt hangolódva a dobozból kivéve!!!négy!! Azt hiszem, ezekbe tudtam belekötni. Ja, és a húrláb nem a legszofisztikáltabb, már ami a lemez elmunkálását illeti, de ennyiért ha nem nyúlsz hozzá, akkor is színpadképes, még az oktávolás is oké. A nyakpálcán kellett engedni, és a felső nyergen (ez a nút, de az szóismétlés lett volna) muszáj reszelni, de összességében kellemes. A kulcsok is használhatónak tűnnek, a hangjáról még nem írtam, egyelőre nem is fogok, de vállalhatónak tűnik az elektronika is. Gondolom valami közepes kerámiamágneses hangszedők, jó eséllyel árnyékolatlan üregekkel, mert amint elengedem a húrokat, megjön a zizegés, de majd teszünk róla. Az is lehet, hogy inkább blúzt kéne gyakorolni, nem faragni, ehhez a színhez a fekete-fehér címkés whiskey illene a szögletes üvegben. Meg talán kettővel vastagabb húrok. De amúgy tök oké.

A bejegyzés trackback címe:

https://zolkow.blog.hu/api/trackback/id/tr3516663272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása