Molytenyésztés otthon, egyszerűen.
2023. április 03. írta: ZolkoW

Molytenyésztés otthon, egyszerűen.

        Úgy érzed, nincs elég molyod? Szeretnéd őket könnyedén tenyészteni, otthon? Mi sem egyszerűbb (a vendégeid irigykedni fognak!)  - görgess tovább a részletekért!

hirdetes6.png

        Napjainkban sokan szeretnének molyt otthonra. Régen ez is egyszerűbb volt, azonban mai, rohanó világunkban könnyű átsiklani ezen felettébb haszontalan kártevők jelentősége felett. Ha te is úgy érzed, elhanyagolod a kis szárnyas állatkáidat, folytasd az olvasást!

hirdetes1.png

        Szüleid, nagyszüleid sokat meséltek róluk? Talán még fortélyokat is megosztottak veled a helyes molytartás mikéntjével kapcsolatban? Itt az idő, hogy kamatoztasd a tudásodat, és talán még új trükkökkel is gyarapítjuk a repertoárod! Folytasd a hirdetés után!

hirdetes3.png        Ha már csak arra vársz, hogy neked is legyenek szépen fejlett, apró szárnyas rágógépeid, amelyek csillámporos szárnyuk nyomát mindenütt képesek otthagyni, már nem kell sokat türelmetlenkedned. Előbb azonban tekintsük át hazánk talán leggyakoribb molyféléjének, a lisztmolynak (Ephestia kuehniella) rovartani besorolását, tulajdonságait, helyes tartásának körülményeit! Ide szívesen linkeltük volna a kapcsolódó Wikipédia oldalt, de miután megtudtuk, hogy a karcsúmolyok alcsaládjába tartozik (és hogy egyáltalán létezik ilyen kategória), tartva a testpozitív aktivisták haragjától, eltekintettünk tőle. Érdekes tény azonban, hogy a moly igazi életművész: kifejlett korában nem táplálkozik, csak ****ik. Hozzátesszük, lenne még mit tanulnia, ugyanis az evés nélküli élet értelme szerintünk minimum véleményes. Írásunk a hirdetés után folytatódik! hirdetes4.png

        A szárnyas kis dögök tenyésztése korántsem olyan könnyű, mint azt egyesek elképzelik. Hogy neked könnyebb legyen, megosztunk pár tippet, amik nekünk beváltak, és amelyekkel szinte garantálható a siker, legyen szó apró garzonlakásról, szobakonyháról, spájzról, nedvesedő fürdőszobáról, de akár csak a lakásnak egy elhagyatottabb kis szegletéről. Nemsokára következnek a tippek, addig is tekintsd meg ezt a reklámot!

hirdetes5.png

        És most jöjjenek a tippjeink! Egyetlen hirdetést kell megtekintened, és máris lerántjuk a leplet az általunk összeszedett ismeretekről!

hirdetes2.png

        A következő sorokban olvashatod elődjeink évszázados tapasztalatát, az internet sava-borsát, és szerkesztőségünk első kézből vett tapasztalatait:

        A korszerű, problemamentes molytenyésztés otthon sosem volt ennyire egyszerű!
Végy egy csomag madaraknak való téli eleséget -ilyenkor általában a kapható az áruházakban- , azt a fajtát, amit magvakból és talán faggyúból gyúrnak golyókká, és így árusítják, azonnal kifüggeszthető, hálóban fára akasztható kivitelben.
Bontsd fel.
Tedd le egy sarokba, és felejtsd ott.
Halmozz rá valamit, ami eltakarja a kíváncsi szemek elől, de egyúttal kellemes árnyekot is biztosít kis kedvenceink számára.
Fontos, hogy még az előtt halmozd rá, mielőtt ottfelejted - ez remélem, világos.
Elkészültél! Nincs más dolgod, mint várni. Meggyorsíthatod a folyamatot, ha szerzel nehány tenyészpéldányt. Ne a barátaidat támadd le vele, mert azonnal nyilvánvalóvá válik számukra,hogy mire készülsz. Az asszony meg majd úgy tesz, mintha szívesen adna, de közben onnantól azt várja csak, mikor gázolhat az önérzetedbe egy jól irányzott kérdéssel, például hogy: "És? Fejlődnek már a molyaid?"
Sokkal jobb ezt elkerülni. Tenyeszállatot (akár kifejlett, akár korábbi stádiumút) könnyedén beszerezhetünk szintén áruházakból. A frekventáltabb lelőhelyek a közeli lejáratú, akciós magvak, netán ömlesztett áru. Ha nem molyt sikerül találni, az se baj, valószínűleg bármilyen rovarféle jól fogja érezni magát az általad kialakított fészekben!
Sok sikert!

hirdetes7.png

 

(Vége a cikknek? Végülis sok sikert kívántak. Akkor biztos vége. Tovább gomb nincs, lefelé is, felfelé is hirdetés, de asszem, elértem az aljára. Aha, ezek szerint tényleg vége.)

hirdetes8.png

(igen, ezt már láttam máskor is, szóval minden jel igazán arra mutat, hogy nincs több okosság)

hirdetes9.png

A bejegyzés trackback címe:

https://zolkow.blog.hu/api/trackback/id/tr3718093518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása