Flawless logic
2021. november 28. írta: ZolkoW

Flawless logic

Évek óta a szavunk járása, hogy eltesszük logikus helyre, amit később meg akarunk találni. Oda, ahol később értelemszerűen kersni fogjuk, hiszen majd akkor is azt gondoljuk logikus helynek.

Ősszel az elektromos hősugárzót kerestük, mert ősszel már elég hideg van a fürdőszobában, hogy fázzunk, de nincs még elég hideg, hogy a rendes fűtés menjen. Aztán kölcsönkértük Katáét. Kata visszakérte, szóval kerestük tovább. Olyan nagyon sok logikus hely nem kéne, hogy legyen, még egy családi házban sem. Messze minek vittük volna? Tudtuk, hogy kelleni fog. A közeli logikus helyeken már megnéztük legalább háromszor. Következtek a kevésbé logikus helyek, ahová csak nem raknánk, ugye? De azért nézzük meg, sosem tudni, milyen elmeállapotban voltunk. A pincében? Ugyan már, ott hülye penészszaga lesz a dolgoknak - de azért nézzünk körül ott is jó alaposan! A padláson már nem tartunk semmit, de tényleg semmit, ott már kizárólag kőzetgyapot tenyész. A kinti padlás? Az relatíve messze van a komfortzónánkhoz mérten, de lássuk! Nem, még a szánkók és a kopott szőnyegek között sincs, meg még a régi szekrények mélyére sülyesztett régi dolgok alatt sem akadtunk a nyomára. Nem lehet olyan drága egy ilyen, ugye? Katáé jobban tetszett, mint a mienk, mert tettenérhetőbb volt rajta a hőmérséklet-érzékelő működése. Tudjuk, hogy ez hová vezet, igaz? Oda, hogy elvárásaink lesznek, és már nem lesz jó a 3-5 ezer Forintos hősugárzó, hanem azon kapjuk magunkat hogy a 10+, a 20+, majd a 40+ ezerbe kerülők között böngészünk. Honnan a királyi többes, amikor ez kettőnk közül csak engem érint meg? Jó, tehát böngészek.

Lóf@szt, megvesszük 3600-ért az elsőt, ami szembe jön. A Tesco fénykora után bőven, amikor már nyoma sem volt kettőnél több nyitott kasszának, de abban a kettőben legalább olyan ült, aki látott már pénztárgépet. Én támogatom a tapasztalt dolgozók megbecsülését, de erről majd máskor. Szóval vettünk újat.

Karácsonyi készülődés, ez azzal kezdődik, hogy valahogy be kéne férnie a karácsonyfának abba a szobába. Mérlegelés, majd cselekvés: itt pakolni kell. Effektíve a sok szirszart ki kéne szórni innen. Nézd Andi, ventilátor! Ez mi a tökömért van még itt?! Gyorsan dobozba vele. Doboz előhalászása, ventilátor szétszedése. A dobozon található celluxcsíkok rétegszámából +/- 1 év pontossággal közelíthető a berendezés életkora években.

Baaaaaaaaasszus! Ebben a dobozban van a hősugárzó! Ez tényleg hibátlan, amikor a hősugárzó kell, nem kell a ventilátor, és fordítva. Épp csak azt nem vettük bele a képletbe, hogy nem olyanok vagyunk (megint többes), akik szerdán még használják az eszközt, majd csütörtökön elcsomagolják a következő szezonra. 

fan.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zolkow.blog.hu/api/trackback/id/tr6616767520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása