Egyetek meg *MINDENT*!
2023. január 23. írta: ZolkoW

Egyetek meg *MINDENT*!

forró banánkrémleves

...mármint... ne vesszen kárba semmi, ha lehetséges!

A krémleves nagy találmány. Az is nagy találmány még, hogy ha laktózérzékeny vagy, akkor mindenféle szutyokból tudsz tejhelyettesítőt főzni magadnak, majd tejnek nevezni - igen, nekem ne gyertek azzal, hogy a mandulát nem is fejik, de a rizst aztán pláne nem, hiszen a kutyatej sem kutyából van fejve, mégis elfogadjuk, hogy az a neve. Mi több, a rásegítés nélküli kerékpár meg analóg, szokd meg, és kész. Amúgy valamennyire van ennek alapja is, és a nyelv legtöbbször a kisebb ellenállás irányába halad, de maradjunk a nem korhatáros témáknál.

Tehát: MINDENBŐL tudunk krémlevest főzni, ami ehető. A banánt próbáltuk már sütve étcsokival, mezei turmixként, és rántva is (az elég vicces), de ez új ötlet volt. Ha rákeresel, valószínűleg tejszínes, hideg krémleveseket fogsz találni, azok is biztos jók. Mivel nálam a hagyományos tejszín nem játszik, banán meg volt, ezért addig egyszerűsítettem, amíg tovább már nem tudtam: Banán + rizs+ víz, és kész.

A rizs sokszor előjön, mert a keményítőtartalma miatt remekül lehet vele sűríteni ezt-azt. Értelemszerűen te főzheted tejszínnel is, és adhatsz hozzá fűszereket, ez csak egy alap.

8 dl forró banánkrémleveshez lopj:

  • 2 érett banánt 
  • 25g (kb 2 evőkanál) rizst, a fajtája is számít, de szerinted tudom?! Na jó, állítólag a hosszú szeműek kevésbé ragacsosak, a kerek szeműek, pl.a rizottórizs meg taknyoz mint állat.
  • vizet

A lényeg itt is, hogy tapasztald ki, biztos azt hitted, majd segítek.. elsőre is meggyőző lett, még a család is jól fogadta, pedig állítólag az javasolt sorrend, hogy ellenségnek -> barátoknak -> magadnak. Nem tudjuk, lehűtve milyen, mert nem maradt. A főzött banán sajnos kicsit megbarnul, szóval berakhatnék egy képet a gombalevesről is, elhinnéd, VAGY ki tudja, működhet a citromlé, hogy ez ne történjen meg, mindenesetre nem voltam eléggé képben, hogy fotózzak minden fázisról. Azt nem mondtam, de ez is a Vegital italkészítőjében készült, a krémleves recepttel, de itt az előkészítési idő inkább másodpercekben kifejezhető. Figyelj: beledobálod a banánt, a rizst, vizet a jelzésig, és elindítod. 

Nem tudom, miért akadt be, de a tejszínhabot el tudtam volna képzelni díszítésül, biztos mert a forró banánkrémleves, és a gesztenyepüré is szén alapú életformán alapszik. Legközelebb is főzünk valamit.

banan_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zolkow.blog.hu/api/trackback/id/tr7118032706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása