Márketingből ötös
2021. szeptember 17. írta: ZolkoW

Márketingből ötös

Emelj árat. De ne kicsit, duplájára! Ami eddig harminc volt, most legyen hatvan.

Jól hallottad. A konkurencia még így is drágább. Igen, de a konkurencia ad szép dobozt. Lehet, hogy ad szép dobozt, de ha egyszer nem jó? Vagy miért akarja egyik-másik ügyfél így is a tiedet?

Ne vedd fel a telefont. Elfoglalt vagy. Ha nem épp dolgozol, akkor is dolgozol. Meg hát van családod is, hobbid is, időd az nincs. Akinek mégis felveszed, érezze, hogy mennyire szerencsés!

Fészbúk? Áá, onnan csak munka jön. Jó volt, amíg el kellett érni embereket, de most, hogy téged akarnak elérni, már nem olyan frankó. Messenger? Igen, ez működhetne, a parkolópályára tett FB fiókkal is, de mennyire amatőr már.  Instagram? Ott minden valamirevaló vállalkozás megjelenik, hát majd te megmutatod, hogy lehet ezt máshogy is, te írod a szabályokat.

E-mail. Ez is működhetne, de kivárod a törvénybe iktatott 3 munkanapot a válasszal. Ha valami kigördül az első oldalról, az örökre elveszik. Ha valamit megígértél, az meg van ígérve, de ha elveszik, el van veszve.

Elvállalod, pedig nem kérted hogy hozzák oda. Szabódsz, felkészíted, hogy ez bizony nem hetekig, de hónapokig is tarthat. Ha hónapokat mondasz, abból garantáltan évek lesznek.

Rejtőzködsz, igazi kuriózum téged megtalálni. Remetéskedsz, úgy hívod. Az újak már nem ismernek, a régiek már elfelejtettek, de még mindig hegyekben áll az elvégzendő feladat.

Rendelést már nem veszel fel, ha majd úri kényed úgy kívánja, leülsz a forrasztós asztalhoz, és TALÁN lesz belőle valami, amit meg sem kell hirdetned, elviszik azon melegében.

Mert hogy nyomaszt, ha felgyűlik a teendő, ezt mondod.

Nagy kegyesen megosztasz egy régi projektet, rendesen, minden infóval, Open Source rulez. Ha valaki építkezne majdnem ingyen, hajrá! A futó üzleteid nem rontja, mert nem helyettesíti, mégis van, aki boldog. A konkurencia nem boldog, vagyis nem lenne az, ha elérné az ingeküszöbüket, de te így is jól megmutattad, hogy kell kulturáltan trollkodni.

Rendes doksid sosem lesz, pedig megtehetnéd, hogy legyen. Kicsit rajzolgatsz... de minek, aki veszi, már tudja, mit vesz, és ha kétszer annyiba kerül, feleannyit is elég lesz eladnod. Majd valamit kitalálsz a megnövekedett forgalomra, ugyanis a termék a durván felemelt ár ellenére még jobban fogy.

Tegnap volt cucc, de ez nem jelenti, hogy holnap is lesz. Nem azt vállaltad, hogy innentől örökké lesz. Azt vállaltad, hogy az, amit tegnap legyártottál, jó. Mindig ezek az irreális elvárások...

 thumbup.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zolkow.blog.hu/api/trackback/id/tr8916691944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása